YUMUŞACIK BİR POĞAÇA
Selam, hemen yeni yapmış olduğum ve ev halkı tarafından çok beğenilen poğaça tarifini vermek istiyorum sizlere. Dışarıdan alırız hani böyle yumuşacıktır aynen öyle bir lezzet. Yapması da oldukça kolay emin olun ve bence mutlaka deneyin derim.
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 paket kuru (instant) maya
3 bardak un
1 yumurta sarısı (üzeri için)
İÇ MALZEMESİ (İsteğe bağlı; lor peynir ve maydanoz yada kaşar peyniri, sosis yada sade yapabilirsiniz).
HAMURLARIN ARASINA SÜRMEK İÇİN
2-3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
YAPILIŞI : Elediğim un, tuz, şeker ve kuru mayayı bir kaba alıp onları iyice karıştırdıktan sonra ortasın havuz açarak 1 bardak ılık sütü ve sıvı yağı ilave ederek yoğurmaya başladım ve yaklaşık 4-5 dk yoğurdum. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Öyle pek de pürüzsüz bir hamur değil yalnız. Gözenekli şekilde olan bir hamur. Sonra bu hamuru yarım saat dinlenmeye bıraktım. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya böldüm. Sonrada her bir parçayı 8 eşit parçaya bölerek beze yaptım. Sonrada bu bezeleri tabak büyüklüğünde açıp üstüne yağı sürdüm ve 8 parça için bu işlem devam ettirdim. En son üst üste koyduğum bu hamurları önce bir merdane sonrada oklava ile iyice büyüterek açtım. Elimizde yufka büyüklüğünde bir hamur oldu. Sonra da bunu tıpkı sigara böreği yaparken yaptığımız gibi büyük üçgenler şeklinde kesip sonrada bazılarına kaşar peyniri, bazılarına lor peyniri ve maydanoz karışımını, bazılarını ise sade olarak sardım ve üzerine yumurta sarısını sürerek 150 derece fırında 15 dk pişirdim. Benimkiler çok beğendi, bakalım sizin sevdikleriniz ne diyecek. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


0 yorum:
Yorum Gönder